Project Description

Brytebrød i langpanne

Brytebrød er en litt mykere variant enn rundstykkene.

Ingredienser

1,5 pose Cornells Mel- og-frøblanding Grov / Halvgrov (750 gr.) (1.125 gr. Mel- og frøblanding)
3 ts. salt
1,5 spiseskjeer fiberhusk
9 dl vann
1 dl olivenolje/ rapsolje

Slik gjør du

Bland alt det tørre og tilsett vann og olje. La deigen svelle i ca 5 min.
Bruk en langpanne og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover hele langpannen slik at du får jevn høyde (ca 2 cm).
Langpannebrødene skal skjæres med pizzarulle i ca 20 fine firkanter eller den størrelsen du ønsker.
Stek disse i ca 10 min. før du tar brettet ut av ovnen og skjærer mellom brytebrødene igjen.
Stekes videre ved 180 – 200° i varmluft med et brett i ovnen i ca 45 – 60 min. Steking uten varmluft: 180° i ca 60 min. NB! Følg med på steketiden! Alle ovner er forskjellige.
Når brytebrødene er ferdige, har de en fin brunfarge under og er sprø.
Nystekte brytebrød er litt fuktige inni og bør avkjøles på rist. De er fine å fryse og kan varmes i ovn på 200° i 15 min. – da blir de som ferske. De er ca 1,5 – 2 cm høye og er lette å dele som brytebrød.

Tips

Disse brytebrødene er gode å servere som en sandwich til tapas. Du kan for eksempel dele dem i 2 på skrå.
Du kan også lage mindre firkanter i langpannen, da blir de fine til tapas eller ved siden av en suppe eller salat.
Grovhakkede valnøtter er veldig godt i disse brytebrødene.