Project Description

Cornells Brytebrød m/valnøtter til tapas mat

Ingredienser

  • 1,5 pose Cornells mel- og frøblanding halvgrov a 750 gr (1,125 kg mel og frøblanding)
  • 1,5 spiseskjeer fiberhusk
  • 3 ts salt
  • 9 dl vann
  • 1 dl olivenolje/ rapsolje
  • 100-150 gr valnøtter

Slik gjør du

Bland alt det tørre og tilsett vann og olje. Rør godt og tilsett mengde valnøtter du ønsker å tilføre .
Deigen kan svelle i ca 5 min om den er veldig løs .
Bruk en langpanne og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen utover hele langpannen.
Langpannebrødene skal skjæres med pizzarulle i ca 20 fine firkanter eller den størrelsen du ønsker.
Stek i ca 10 min. og ta brettet ut av ovnen. Skjær mellom brytebrødene igjen, slik at de får god luft mellom hvert enkelt brytebrød.
De er ca 1- 1,5 cm høye De er lette å dele som brytebrød, og er litt mykere enn vanlige rundstykker.
Stekes 160-200 gr i varmluft på brett i ovnen i ca 45 min-60
Uten varmluft : 180 gr. i ca 60 min.
Følg med på steketiden – alle ovner er forskjellige.
Brytebrødene har en fin brunfarge og er sprø under når de er ferdige.
Nystekte brytebrød er litt fuktige inni og bør avkjøles på rist. De er fine å fryse, og blir som ferske igjen hvis du varmer dem på 200 grader i ovnen i 15 min.

Tips

Disse brytebrødene er gode å servere som en sandwich. De passer også fint til tapasmat. Del dem gjerne da i to på skrå.
Du kan også lage mindre firkanter i langpanne, så blir de fine til tapasmat eller ved siden av en suppe.