Project Description

Cupcakes med banan eller gulrot

Ingredienser

200 gr. melkefritt smør: Soft Flora Spesial eller meierismør om du tåler melkeprodukter.
2 – 3 dl økologisk rårørsukker eller 3 dl sukrin/ sukrin+
6 store egg
5 dl (375 gr.) Cornells Mel-og frøblanding Halvgrov (melblandingen kan kjøres i hurtigmikseren for å få
gresskarkjernene finmalt)
2 ts. bakepulver
3 ts. kanel
2 ts. vaniljesukker
1 ss. fiberhusk (kan sløyfes)
4 bananer skåret i små terninger eller 7,5 dl finrevet gulrot.

Slik gjør du

1. Rør smør og sukker hvitt.
2. Rør inn 1 egg av gangen og rør godt mellom hvert egg.
3. Bland alt det tørre og tilsett i punkt 2.
4. Tilsett bananterninger eller revet gulrot.
5. Hell deigen i små eller store muffinsformer.
6. Stekes på 2 brett i ovnen ved ca 175° på varmluft i ca 17 min.
NB! Følg med på steketiden! Alle ovner er forskjellige.

Tips

Cupcakes er veldig gode og kan fint spises uten krem på toppen. Strø gjerne litt melis eller sukrinmelis som
topping med raspet sjokolade/ gulrot eller appelsinskall som pynt.
For den som kan bruke melkeprodukter, kan meierismør gjerne brukes i stedet for Soft Flora Spesial
melkefritt smør.

Smørkrem

Vår anbefaling: (Denne oppskriften kan halveres om en ikke ønsker så mye krem)

Ingredienser

250 gr. melkefritt smør, Soft Flora Spesial (De som tåler meierismør kan bruke det).

Slik gjør du

Pisk luftig med finrevet skall av 2 økologiske appelsiner.
Tilsett 1 pakke melis og saften av 1 appelsin og pisk i 3 min.
Sprøytes på cupcakes, eller bruk en kniv og form lett på toppen.