Project Description

Cornells rundstykker

Gir ca 20 små rundstykker eller 12 store.
Oppskriften er uten hvetestivelse, bokhvet, mais, melk, gjær og sukker. Du tilsetter bare vann, salt og olje

Tilberedningstid
10 minutter fra du finner frem melposen til rundstykkene er i ovnen.

Ingredienser

1 pose Cornells mel-og frøblanding
2 ts havsalt
6,5 dl fingervarmt vann
0,5 dl rapsolje (eller solsikkeolje)

Slik gjør du

Ha melblandingen i en bakebolle og tilsett havsalt, vann og olje.
Rør godt, bruk gjerne kjøkkenmaskin og la deigen svelle i noen minutter.
Rundstykkene settes med skje direkte på smurt plate eller bakepapir. Viktig med jevn høyde for å sikre jevn steking. Anbefalt høyde 1,5-2 cm høye.
Rundstykkene stekes i ca 45 minutter ved 180 grader. Rundstykkene skal være fine og brune i fargen når de er ferdig stekt. De blir best når de får kjølt seg ned etter baking, da fordamper overskudds-fuktigheten.

Tips

Bruk metall-muffinsformer for runde rundstykker.
Avpass steketiden til din ovn.
Rundstykkene kan stå fremme i 2 dager uten å bli tørre.
Bruk papirpose til oppbevaring, da har du alltid sprø og gode rundstykker.
Egner seg godt til frysing. Frosne rundstykker varmes i varmluftovn i 10-15 minutter ved 180 grader.