Project Description

Eplekake

Ingredienser

200 gr. melkefritt smør. Soft Flora Spesial eller meierismør om du tåler det.
2 – 3 dl økologisk rårørsukker eller 3 dl sukrin
6 store egg
5 dl eller 375 gr. Cornells Alternativ, Mel- og frøblanding, Grov/ Halvgrov (Melblandingen kan finmales om en ønsker gresskarkjernene mere finmalt )
2 ts. bakepulver
3 ts. kanel
2 ts. vaniljesukker
1 ss. fiberhusk (kan sløyfes)
5 – 7 små epler kuttet i terninger

Slik gjør du

Rør smør og sukker hvitt.
Rør i ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
Bland alt det tørre og tilsett i punkt 1. NB! Eplene kan med fordel også blandes i deigen før den helles i form .
Hell deigen i en springform ca 28 cm i diameter, eller bruk en langpanne. I langpanne blir kaken litt lavere og det er da en fordel å bruke dobbel oppskrift . Bruk evt. en mindre langpanneform.
Stikk eplebitene i deigen så tett du selv ønsker det over hele kaken.
Strø gjerne sukker og litt kanel på toppen av kaken før steking. Stek kaken midt i ovnen ved ca 175° på varmluft i 30 – 40 min. NB! Følg med på steketiden! Alle ovner er forskjellige.

Tips

Denne kaken er veldig god!
Server gjerne soya iskrem eller vanlig iskrem ved siden av.