Project Description

Gulrot Cup Cakes

Ingredienser

200 gr melkefritt smør blå soft eller nutana melkefritt smør
2-3 dl økologisk rårørsukker eller 3 dl sukrin
6 store egg
5dl eller(375,gr) Cornells Mel-og frøblanding halvgrov (melblandingen kan finmales om en ønsker gresskarkjernene mere finmalt )
2 ts bakepulver
3 ts kanel
2 ts vaniljesukker
1 ss fiberhusk (kan sløyfes)
7,5 dl finrevet gulrot

Slik gjør du

Rør smør og sukker hvitt.Rør i ett egg av gangen,og rør godt mellom hvert egg.
Bland alt det tørre og tilsett i punkt 1.
Tilslutt tilsett revne gulrøtter i deigen
Hell deigen i små eller store muffinsformer.

Stekes 2 brett i ovnen ved ca 175 gr.på varmluft i ca 17 min.Følg med din ovn hvor lang steketid og tempratur du kan bruke første gangen.Av erfaring er alle ovnen litt ulike på temraturen.

Tips

Cup cakene er veldig gode og kan fint spises uten krem på toppen.
Brukes krem er melis eller sukrin melis fint som topping med raspet skjokolade/ gulrot eller appelsin skall som pynt.
De som kan bruke melkeprodukter kan fint bruke meierismør i steden for nutana melkefritt smør.
Smørkrem vi anbefaler
250 gr usaltet smør piskes luftig med finrevet skall av 2 økologiske appelsiner .
Tilsett 1 pakke melis og saften av 1 appelsin og pisk i 3 min.Sprøtes på cupcakene eller bruk en knivog form lett på toppen.

De som tåler meierismør bruker det.