Project Description

Gulrotkake med gresskar og en smak av kanel

Ingredienser

200 gr. melkefritt smør. Soft Flora Spesial eller meierismør om du tåler melkeprodukter.
2 – 3 dl økologisk rå rørsukker eller 3 dl sukrin eller sukrin+
6 store egg
5 dl Cornells Alternativ, Mel- og frøblanding, Halvgrov (Melblandingen kan finmales om en ønsker gresskarkjernene finmalt)
1 ts. bakepulver
1 ts. kanel
2 ts. vaniljesukker
1 ss. fiberhusk (kan sløyfes)
6 dl finrevet gulrot

Slik gjør du

Rør smør og sukker hvitt. Rør i 1 egg av gangen og rør godt mellom hvert egg.
Bland alt det tørre og tilsett i punkt 1.
Tilslutt tilsett revne gulrøtter i deigen
Hell deigen i en springform ca 28 cm i diameter, eller bruk en langpanne. (I langpanne blir kaken litt lavere og det kan med fordel brukes dobbel oppskrift, alternativt bruk en mindre langpanneform).
Stek kaken midt i ovnen ved ca 175° på varmluft i 30 – 40 min. NB! Følg med på steketiden! Alle ovner er forskjellige.

Smørkrem

Vår anbefaling: (Denne oppskriften kan halveres om en ikke ønsker så mye krem)

Ingredienser

250 gr. melkefritt smør, Soft Flora Spesial (De som tåler meierismør kan bruke det).

Slik gjør du

Pisk luftig med finrevet skall av 2 økologiske appelsiner.
Tilsett 1 pakke melis og saften av 1 appelsin og pisk i 3 min.
Sprøytes på cupcakes, eller bruk en kniv og form lett på toppen.

 

Tips

Denne kaken er veldig god også når den spises uten krem på toppen. Strø da litt melis eller sukrinmelis som topping med raspet gulrot som pynt.

Du som kan bruke melkeprodukter kan fint bruke meierismør i stedet for melkefritt smør.

Vi håper denne kaken faller i smak hos mange. Selv synes jeg den ble veldig god og saftig, og den holder seg slik i flere dager. Kaken egner seg godt til å fryses, og er like saftig etterpå.