Project Description

Knekkebrød med aprikos

Gode og søte knekkebrød som kan spises som de er, eller med pålegg.

Ingredienser

1 pose Cornells Alternativ, Mel- og frøblanding, Grov (750 gr.)
6 dl vann (fingervarmt)
1 dl olje
2 ts. salt
100 – 150 gr. tørket aprikos (finhakket)

Slik gjør du

Bland ingrediensene godt sammen. La deigen svelle i ca 5 min.
(Du kan evt. også rulle ut deigen så snart den er passe lett å forme).
Hvis du vil ha tynne, sprø knekkebrød, deles deigen i 3 deler.
Form hver del til en firkant midt på bakepapiret i stekebrettet (Til tykkere knekkebrød kan deigen deles i 2. Da bør steketemperaturen være lavere og steketiden noe lengre).
Legg bakepapir over og rull deigen ut med en kjevle/ bakerulle.
Det er viktig at deigen får jevn tykkelse.
Fjern det øverste bakepapiret og del forsiktig med en pizzarulle i jevne ruter, ca 16 stk., eller den størrelsen du ønsker.
Brukes ett brett, stekes det nederst i ovnen i 30 – 40 minutter Med varmluft: 160 – 180°. Ved flere brett kan det være smart å bytte om på brettene etter halv tid. (Steketiden blir noe lengre med flere brett). Uten varmluft stekes knekkebrødene ved 160 – 180° i 30 – 40 min.

NB! Følg med på steketiden! Alle ovner er forskjellige. Se gjerne også vår bakefilm
på www.cornells.no.

Tips

NB! Etterstek de knekkebrød som ikke er helt stekt i ca 180° i 10 min.
Disse knekkebrødene er veldig gode og søte i smak og kan spises slik de er eller serveres med en god ost eller annet godt pålegg til.
Knekkebrødene skal være pent brune og gjennomstekte når de ferdige. Avkjøles på rist. Vær sikker på at de er helt kalde før de legges i boks.
Unngå oppbevaring sammen med ferske brødvarer.
Knekkebrød holder seg sprø og fine lenge – i opptil 6 måneder.