Project Description

Knekkebrød

Ingredienser

1 pose Cornells Alternativ, Mel- og frøblanding, Grov (750 gr.)
6 dl vann (fingervarmt)
1 dl olje
2 ts. salt

Slik gjør du

Bland ingrediensene godt sammen. La deigen svelle i ca 5 min.
(Du kan evt. også rulle ut deigen så snart den er passe lett å forme).
Hvis du vil ha tynne og sprø knekkebrød, deles deigen i 3 deler.
Form hver del til en firkant midt på stekebrettet med bakepapir under.
Til tykkere knekkebrød kan deigen deles i 2. Da bør steketemperaturen
være lavere og steketiden noe lengre.
Legg bakepapir over og rull ut deigen med kjevle/ bakerulle.
Det er viktig at deigen får jevn tykkelse.
Fjern det øverste bakepapiret og del forsiktig med en pizzarulle i jevne ruter, ca 16 stk.
Ett brett stekes nederst i ovnen på varmluft i 30 – 40 minutter ved 160 – 180° . Ved flere brett kan det være smart å bytte om på brettene etter halv tid. (Steketiden blir noe lengre med flere brett). NB! Etterstek til slutt de knekkebrødene som ikke er helt stekt i ca 180° i ca 10 min. Uten varmluft stekes knekkebrødene ved 160 – 180° i 45 – 60 min.

NB! Følg med på steketiden! Alle ovner er forskjellige. Se gjerne også vår bakefilm
på www.cornells.no.

Tips

Knekkebrødene skal være pent brune, sprø og gjennomstekt når de ferdige. Avkjøles på rist. Vær sikker på at de er helt kalde før de legges i boks. Unngå oppbevaring sammen med ferske brødvarer.
Knekkebrød holder seg sprø og fine lenge – i opptil 6 måneder.