Project Description

Pai

Her får du en kjempegod pai-oppskrift. Pai er raskt og enkelt med uendelige variasjonsmuligheter. Pai er også smart å fryse ned for så å varme den opp en dag du ikke har tid til å lage middag.

Ingredienser paideig

375 gr. Cornells Alternativ, Mel- og frøblanding, Grov/ Halvgrov
1 ts. havsalt
1 dl olje
2,5 dl vann

Slik gjør du

Alt blandes godt og fordeles jevnt ut i en rund kakeform eller en mindre langpanne. NB! Deigen i bunnen kan gjerne forstekes litt før fyllet helles over i formen ca 180° i 10 – 15 min.

Ingredienser, fyll

300 g kyllingkjøttdeig
Sjalottløk, finhakket
1 ts. hvitløk, finhakket
1ts. kardemomme
2 ts. ingefær, frisk finhakket eller pulver
1 ts. indisk krydder, Tandori Masala
200 gr. brokkoli i små buketter
100 gr. spinat, frisk eller frossen
50 gr. soltørket tomat (kan sløyfes)
6 store egg
1 dl rismelk/ soyafløte (kan sløyfes)
1 ts. salt
2 tomater til pynt

Slik gjør du

Soltørket tomat legges i kokende vann i 1 time
Løk og hvitløk brunes forsiktig i pannen før kyllingkjøttdeigen tilsettes. Alt brunes videre til kjøttdeigen er gjennomstekt
Tilsett kardemomme, ingefær, tandorikrydder og litt salt
Spinaten forvelles og legges i bunnen av paideigen
Forvell de små brokkolibukettene i kokende vann i ca 2 min. før de blandes med kjøttdeigen
Soltørket tomat finhakkes og blandes med kjøttdeigen
Fordel kjøttdeig og grønnsaksblandingen over spinaten i bunnen av paien
Pisk egg og rismelk/ soyafløte og hell blandingen over fyllet
Pynt med tynne skiver tomat på toppen
Paien stekes i 30 – 40 minutter ved 180 – 200°

Tips

En god salat med aioli eller hvitløksmajones er godt tilbehør
Lag fyll med grønnsaker, fisk eller kjøtt, det du liker best
Perfekt til restemat – se hva du har i kjøleskapet
Test med forskjellig krydder til du finner din favoritt; provencekrydder og oliven er også veldig godt.