Project Description

Cornells Focaccia

Ingredienser

750 gr Cornells mel- og frøblanding
1 ts havsalt
5 dl vann
½ dl rapsolje eller olivenolje
100 g soltørkede tomater
(tørket eller ferdige på glass)
Ca 200 g sorte oliven
4 ts grovt gourmetsalt
1/2-1 dl olivenolje
Frisk rosmarin

Slik gjør du

Kok opp vann og hell over de soltørkede tomatene som må ligge og bløtgjøre seg minst en time.Kan gjøres dagen i forveien.
Melblandingen kjøres i hurtigmikser slik at frøene blir knust.
Tilsett salt, olje og vann og rør godt rundt. Deigen er litt tørrere enn når du lager rundstykker.
Smør en langpanne med olje og trykk deigen ut i hele langpannen.
Tomatene kuttes i små strimler og oliven deles. Fordel tomater og oliven med ca 1 cm avstand over hele langpannen og trykk dem ned i deigen i små hull.
Strø over grovt salt og drypp oljen over. Friske rosmarinkvister fordeles jevnt over hele focacciaen.
Stekes på varmluft ved 200 grader i ca 30 minutter.
Med ovn uten varmluft økes temperatur og tid noe.

Tilbehør

Aioli kan være godt og ha som en dipp ved siden av.
Litt ekstra god olivenolje ved siden av er også fint.
Cornells Focaccia smaker godt til en kopp te eller et glass vin.