Project Description

Rundstykker

Rundstykkene bakes helt uten gjær. Innholdet gir 20 små eller 12 store rundstykker.
Tilberedningstid er kun 10 minutter fra du finner frem melposen til rundstykkene er i ovnen.

Ingredienser

1 pose Cornells Alternativ, Mel- og frøblanding, Grov/ Halvgrov (750 gr.).
2 ts. havsalt
6,5 dl vann (fingervarmt)
0,5 dl rapsolje eller olivenolje

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene godt sammen. La deigen svelle i 5 minutter
Form 20 små eller 12 store rundstykker, ca 2 cm høye
Legg dem på stekeplate med bakepapir. Metallformer til muffins kan også brukes
Stekes i 45 – 60 minutter ved 180 – 200°. Uten varmluft stekes rundstykkene nederst i ovnen ved 180° i 60 minutter. Rundstykkene skal være pent brune når de er ferdig stekt. Nystekte rundstykker er litt fuktige inni og bør avkjøles på rist.

NB! Følg med på steketiden! Alle ovner er forskjellige. Se gjerne også vår bakefilm her.

Tips

Rundstykkene kan stå fremme i 2 dager uten å bli tørre
Bruk papirpose til oppbevaring (eller legg dem under et håndkle på brødfjøla). Da har du alltid sprø og gode rundstykker
Rundstykkene kan fryses og varmes opp i 10 – 15 minutter ved 200°