Snart er påsken over og vi går inn i hverdagen på nytt. Hva kan vi gjøre for å holde litt på den gode feriefølelsen?

For mange er påsken en tid der man tar vare på seg selv og de rundt seg. I år har vi vært heldige og hatt nesten 1 uke fri og det betyr 1 uke med god mat, skiturer, tid med familie og venner. Det har blitt servert gode frokoster på late morgener og det har blitt servert store middager med mektig kjøtt og gode sauser. For ikke å nevne desserter og påskeegg fylt til randen med godteri. Så kommer hverdagen og med den alle endringene som tar oss tilbake til normalen igjen. Men betyr det at vi ikke kan nyte litt luksus i hverdagen også?

Hva er luksus for deg? 

Hva som er luksus varierer egentlig fra person til person, men man kan si at det å unne seg litt luksus er å ta vare på seg selv. For noen innebærer det å ta en dag på spa hver måned, mens for andre innebærer det å være bevisst på næringen man får i seg og hvordan den påvirker kroppen slik at man opplever at kroppen fungerer optimalt. For noen er det å gå Birken og for andre er luksus å krølle seg opp i godstolen med en god bok. Luksus er de små tingene vi unner oss for at vi skal føle oss bedre og ha det godt med oss selv. Så hvorfor er det så mange som bare tillater seg dette i ferier? Å ta vare på oss selv bør jo være viktig for de fleste av oss. Det er tross alt da vi har det bra, og det er når vi har det bra at vi kan være til stede for de vi er glad i.

Er sunt kosthold luksus?

Ja, for mange kan det å ha et godt kosthold være vanskelig og det blir en luksus i hverdagen å unne seg de gode og sunne matvarene. I Norge har det for eksempel vært diskutert lenge å bruke gratis skolemat som et tiltak for å jevne ut sosiale forskjeller. Sunn mat er dyrt og det betyr at det er mange som ikke har råd og mulighet til å kjøpe de sunne alternativene. Nå har heldigvis Kiwi og enkelte andre butikker gjort det billigere å handle frukt, grønt og nøkkelhullmerkede produkter.

Cornells Alternativ kan for mange virke som en luksus i hverdagen ettersom den har en relativt høy kostnad når du kjøper den inn ettersom den koster 169 pr pose på 750 gram. Men si at du skal bruke denne til rundstykker, så får du ca 20 rundstykker ut av en slik pakke og i praksis vil da 1 rundstykke koste 8.45 kr. (Når du handler brødmat i porsjoner i butikken må du gjerne opp i 10-15 kr pr.stk.) Du trenger ikke mer enn 1 rundstykke pr måltid ettersom det ene rundstykket har så høy næringsverdi på grunn av innholdet i melblandingen. Du kan også fryse ned rundstykkene og varme dem opp igjen ved behov.

Les mer om ingredienser og næringsinnhold i Cornells Alternativ

Rundstykkene laget ut av melblandingen er uten mais, glutenfri, uten hvete og uten bokhvete. Du kan bruke melblandingen alene og få rundstykker som er helt glutenfri, eller du kan blande den med annet mel og ingredienser for å få mer næring i dine egne rundstykker. Du får ikke samme næringsinnhold som du gjør ved å bare bruke Cornells Alternativ, men du får mer næring i rundstykkene enn om du bare bruker vanlig mel.

Oppskrift på rundstykker med Cornells Alternativ.

 

 

poser-grov-halgrov