6892
6889

Cornells Alternativ er produkter som hovedsakelig er basert på en blanding mellom de to kornslagene Quinua og Amarant. Nedenfor kan du lese mer om kornslagene, deres opprinnelse og helsebringende egenskaper.

Quinoa

Amarant

Quinoa kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, og var den viktigste bestanddelen i Inka-indianernes kosthold. Ordet «Quinoa» betyr «Mor» på Inkaspråket, så indianerne visste lenge før begrepene «Vitaminer og Mineraler» var oppfunnet at Quinoa var livgivende!

Næringsverdien i en porsjon av bare kokte quinoagryn og grønnsaker er like høy som en vanlig middag som består av poteter, kjøtt og grønnsaker! Quinoa er naturlig glutenfritt og er i familie med bl.a. spinat. Grynene likner ris og kan kokes på samme måte, mens quinoamelet egner seg veldig bra til all slags baking. Det har en litt nøtteaktig rund og god smak. Grynene må skylles grundig før koking da hvert enkelt gryn er omgitt av en hinne(saponin) som kan gi en litt bitter smak.

Saponin er plantens eget utøymiddel og er et såpestoff som også skummer litt når det kommer i kontakt med vann. Saponin er ikke farlig å spise men smaker litt såpeaktig.

Mel og flak som er i salg er selvsagt skyllet godt før de er malt!

Amarant har også sin opprinnelse i Sør- Amerika og var en gang de stolte aztekernes hovednæringskilde. Aztekerne så på kornet som en gave fra gudene og kalte det “Gudenes gylne korn”.

Kornet ble dyrket allerede for 7000 år siden og frem til midten av 1500-tallet da aztekernes kultur ble ødelagt. Amarantplanten ble siden “gjenoppdaget” i Mexicos jungel av amerikanske forskere på syttitallet, hvor den hadde vokset vilt i hundrevis av år. Amarantplanter ble senere tatt til USA hvor den ble dyrket med stor suksess.

Amarant har nå gjort et come-back» og sendes over hele verden til stor glede for mange allergikere. Amarant er naturlig glutenfritt og det inneholder masse vitaminer og mineraler. Ingen kornslag inneholder så mye jern som Amarant.

I USA kalles Amarant for «superfood» p.g.a. den høye næringsverdien. Også bladene av Amarantplanten er svært næringsrike.