Project Description
Urtedressing
Stor porsjon
Ingredienser
2 hvitløk, gjerne kinesisk. (Deles)
2 sjalottløk (kan sløyfes)
1⁄2 – 1 liter rapsolje/ olivenolje (prøv deg frem til hvor mye olje du ønsker)
Litt gourmetsalt/ pepper
1⁄2 presset sitron
1⁄2 potte koriander, fersk
1⁄2 potte basilikum, fersk
Slik gjør du
Hvitløk, olje, salt og sitronsaft kjøres i hurtigmikser
Ha i fersk koriander og basilikum
Tilfør mer olje om nødvendig. Litt god olivenolje kan med fordel erstatte noe av rapsoljen
Smak til med sitron og salt etter ønske
Tips
Dressingen kan brukes til marinering av kjøtt og fisk. Bland litt urtedressing i en hjemmelaget majones, så får du en Aioli som er god til tapasretter. Dressingen er også god som dip til reker, blåskjell og krabbe.